Werkwijze
De dagen starten bij ons rond 08:00 a 08:30, dit uit respect voor onze omgeving. Alle viervoeters zitten vol energie na een nachtje rust en het eerste wat de honden dan ook krijgen, is vrije uitloop. De kennels worden geopend en de honden rennen naar de speelweide. Zodra de honden de piek van hun energie kwijt zijn, iedereen elkaar besnuffeld heeft en gedag gezegd, worden ze terug naar hun kennel gebracht. Het haal- en brengmoment in de ochtend is om 08:30. De nieuwkomers kunnen een voor een kennismaken met de honden in het pension. De nieuw gevormde roedel zullen wij dan meenemen naar het bos of strand voor een lange wandeling. Na terugkomst van de wandeling worden de honden teruggebracht naar hun kennel om te ontbijten met Pure Dog. Na anderhalf uur worden alle kennels weer opengegooid en kunnen de honden spelen en ravotten totdat ze moe zijn. Dan herhaalt het dagritme zich van vooraf aan: honden naar binnen om te rusten, middagwandeling, laatste maaltijd van de dag, anderhalf uur rusten, spelen op de speelweide. Na het haal- en brengmoment in de avond om 20:00 gebeuren de introducties met de nieuwkomers en wordt er (weer) een nieuwe groep gevormd. Wij sluiten de dag af bij schemering. In de zomer kunnen de honden langer buiten blijven dan in de winter, wat ook aangenaam is wegens de temperaturen. De honden krijgen allemaal nog een lekkere snack alvorens de dag ten einde is en de kennels gesloten blijven voor de nacht. Om dan na een nachtje rust weer helemaal opnieuw te beginnen met hun maatjes van de dag ervoor!
Verantwoordelijkheid en veiligheid staan voorop!
Het is heel fijn om een hondenpension te hebben op de manier waarop wij het aanpakken: de honden gaan moe en tevreden naar huis en de baasjes sturen ons foto’s van slapende honden in de bench of mand. Maar er is een groot verschil tussen leuk en evident.
Honden die zoveel vrijheid krijgen als hier, vormen na x -aantal tijd een roedel en zoeken daarin hun plaats. Het hoe en waarom daarvan is een verhaal voor de gedragstherapie. Op zich is dat -ondanks de domesticatie- de normale gang van zaken. Hier krijgen de honden alle kans om zich te manifesteren (binnen de grenzen van het aanvaardbare, d.w.z. zonder voor spanning te zorgen bij de rest van de groep), te ontplooien en hun plaats in te nemen of op te eisen binnen de roedel. Intacte reuen echter geven hierbij problemen, zij zoeken elkaar op om het uit te vechten en zorgen voor teveel spanning bij de rest van de honden, zodat de sfeer daarbij ook vaak te snijden is en dus niet zonder risico. Wij hebben de beslissing genomen om geen intacte reuen en loopse teven te aanvaarden, dit omwille van volgende redenen:
- Ze zijn feller en minder gematigd dan gecastreerde reuen
- Als er een loopse teef in de buurt is, dan is er met een intacte reu geen land te bezeilen en eindigt het dat we hem afgezonderd in zijn kennel moeten houden, zelfs bij het samen zetten met andere reuen is de drang van hun hormonen zo groot dat ze andere reuen gaan berijden, die dat op hun beurt ook niet pikken en gaan afbijten.
- Ze zoeken elkaar op en gaan elkaar uitdagen over hun plaats in de groep, wat zorgt voor opboksen en spanning bij de andere honden
Veel mensen die beroep willen doen op onze diensten en die een intacte reu hebben, vertellen ons dat ze nooit problemen hebben ondervonden met hun hond in contact met andere honden en vinden het moeilijk om te geloven dat bovenstaande opsomming van toepassing is op hun hond. Hierbij willen wij nog eens benadrukken dat er een daadwerkelijk verschil is tussen enerzijds een wandeling en daarbij en passant een andere intacte reu voorbij gaan en anderzijds het zoeken van een plaats in een roedel zonder dat de eigenaar erbij is. Het is geen sinecure om een hoop grote honden die elkaar vreemd zijn bij elkaar te laten hele dagen, zonder ongelukken. Maar het moet wél veilig en verantwoord blijven. Omwille van deze reden kunnen wij onmogelijk elke hond en elk ras aanvaarden. Honden die hier niet aarden verwijzen wij graag door, wij weigeren om een hond in een kennel te zetten de volledige periode dat u op vakantie bent. Het moet hier leuk zijn, niet frustrerend.
Huisregels
Alle dieren dienen ingeënt te zijn met de jaarlijkse cocktail of u dient een bewijs van een dierenarts te kunnen overleggen dat u uw hond heeft laten titeren waaruit blijkt dat alle antistoffen in voldoende mate aanwezig zijn in het bloed. Bijkomend dienen de honden een vaccin tegen kennelhoest gekregen te hebben. Indien uw dier niet correct is ingeënt behouden wij ons het recht voor uw dier te weigeren vanwege de gezondheid van de andere dieren. Uw huisdier dient ontvlooid en ontwormd te zijn.
Het Europees paspoort dient het dier steeds te vergezellen, indien u uw dier brengt zonder paspoort moeten wij het dier helaas weigeren. Bij een controle wordt bekeken of wij alle boekjes van onze gasten hebben. Er dient contant afgerekend te worden bij het brengen van de dieren, wij vervullen namelijk onze diensten terwijl u weg bent en deze is afgelopen als u uw dier komt halen.
Mannelijke dieren dienen ( chemisch) gecastreerd te zijn, een vasectomie volstaat niet.
Uw aanvraag wordt alleen bevestigd per e-mail. U kunt wel telefonisch een aanvraag indienen, maar deze staat pas geboekt in ons systeem indien u akkoord heeft gekregen per e-mail. Met de bevestiging zal tevens een formulier met vragen over uw huisdier ter beantwoording meegestuurd worden. U dient deze vragenlijst ingevuld te retourneren per e-mail of hard-copy. Mochten er nog vragen zijn over het ingevulde geretourneerde formulier dan nemen wij contact met u op. Als uw huisdier medicijnen toegediend krijgt graag het originele doosje en de bijsluiter meegeven met schriftelijke aanwijzingen. Wij rekenen €2,50 per keer voor het toedienen van medicatie.
Brengen/ ophalen van de viervoeters is alleen mogelijk op afspraak, dit om de rust in de roedel te bewaren, uit respect voor de buren en ons privéleven. Wij vragen u met klem dit te respecteren.
Indien bij het brengen van uw dier door ons wordt geconstateerd dat hij/ zij niet in goede gezondheid is, of een besmettelijke ziekte heeft, nemen wij ons het recht voor dit te weigeren voor de veiligheid van de andere gasten.
Verwondingen en/ of ziektes die achteraf pas gemeld worden kunnen niet op ons worden verhaald, wij werken met honden in een groep en krijgen door het maken van een reservering uw toestemming en goedkeuring hiervoor. Mede gelet op de eigen aard van het dier, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor directe en/of indirecte schade tijdens het verblijf en na het verblijf in de dierenopvang Terschelling. De eigenaar van de viervoeter is gehouden tot vrijwaring jegens de werknemers(s) en de eigenaar van Dierenopvang Terschelling.
Indien u uw verblijf na de reservering inkort, dient het bedrag volgens de oorspronkelijke reservering betaald te worden. Dit geldt ook voor honden die wij noodgedwongen, wegens ouderdom of ziekte, vroeger naar huis moeten sturen. Indien u uw reservering wil annuleren dan kunt u ons dat schriftelijk laten weten ( info@dierenpvang-terschelling.nl).
Bij annulering korter dan twee kalenderdagen voor de eerste overnachting of dagopvang zijn wij genoodzaakt u 100% van het geboekte verblijf in rekening te brengen.
Bij annulering tussen de veertien en drie kalenderdagen voor de eerste overnachting of dagopvang, brengen wij u 40% van het geboekte verblijf in rekening.
Wij voeren de honden tweemaal per dag Pure Dog en de katten krijgen Pure Cat. Voor informatie over het voer verwijzen wij u naar de website van Pure Dog https://pure-dog.nl/ mocht u nog vragen hebben kunnen wij die ook telefonisch beantwoorden. Wenst u dat uw hond zijn eigen merk voer krijgt ten tijde van het logeren in ons pension dan kunt u dat aangeven tijdens het maken van de reservering. Graag het voer meegeven in een afgesloten bak met een maatschepje en een duidelijke omschrijving van de hoeveelheid uw hond per keer gevoerd dient te worden.
Stukgebeten materialen dienen te worden vergoed. De prijs van het materiaal wordt u medegedeeld indien het mogelijk is.
Honden die niet met soortgenoten om kunnen gaan, verwijzen wij graag door naar een ander pension. Het is frustrerend om anderen te zien ravotten en er zelf geen deel aan te kunnen nemen.
Wat moeten wij tegenwoordig toch zonder social media? Voor ons een perfecte manier om alle nieuwsgierige eigenaren een indruk te geven van de tijd dat hun geliefde viervoeter bij ons logeert. Als u uw viervoeter bij ons in het pension brengt gaat u ermee akkoord dat er foto’s en video’s van uw viervoeter geplaatst kunnen worden op ons social media ( instagram, FB etc).